mainos_1146

Hyvinvointi
Yrityskulttuuri

Maksavatko työnantajat liikaa pyöräedusta?

Bikelink haastaa työsuhdepyöräpalvelujen kulurakenteen

artikkelikuva: Maksavatko työnantajat liikaa pyöräedusta?

Bikelinkin mukaan moni työnantaja maksaa työsuhdepyörästä huomaamattaan jopa kymmeniä tuhansia euroja ylimääräisiä hallinnointikuluja. Miten pyöräedun voi tarjota henkilöstölle vaivattomasti ja ilman ylimääräisiä kuluja?

Työsuhdepyöräedun tarjoaminen henkilöstölle kiinnostaa yhä useampaa työnantajaa. Pyöräetu on nykyaikainen tapa tukea henkilöstön hyvinvointia, liikunnallista elämäntapaa, palkita ja sitouttaa henkilöstöä sekä vahvistaa myönteistä työnantajamielikuvaa.

Mutta maksavatko yritykset työsuhdepyöräedusta huomaamattaan liikaa? Monet palveluntarjoajat veloittavat yrityksiltä hallinnointikuluja kuukausittain jopa 10–15 euroa pyörää kohden. Kun sopimus kestää useita vuosia, kertyy yhdestä pyörästä satojen eurojen ylimääräinen lasku. Bikelink nostaa keskusteluun palveluntarjoajien erilaiset hallinnointikulut ja esittelee oman vaihtoehtonsa, joka ei sisällä kuukausimaksuja.

Palveluntarjoajien välinen vertailu

Bikelink on koonnut vertailun viiden työsuhdepyöräpalvelun kulurakenteista 3 500 euron hintaisen pyörän esimerkkilaskelman pohjalta. Laskelmassa on käytetty 3 400 euron kuukausipalkkaa ja 17 prosentin ennakonpidätystä.

Pyöräedun kustannukset 3500 € hintaiselle työsuhdepyörälle


Taulukon on laatinut Bikelink huhtikuussa 2025 palveluntarjoajien verkkosivujen ja Verohallinnon tietojen perusteella. HR Viesti ei ole erikseen varmistanut taulukon yksittäisiä tietoja.

Bikelink korostaa kuluttomuutta ja automaatiota

Bikelinkin yrittäjä ja työsuhdepyöräasiantuntija Jami Jokinen painottaa, että palvelun kulurakenne voi olla huomattavasti kevyempi, jos prosessi on automatisoitu eikä edellytä jatkuvaa manuaalista hallinnointia.

”Palvelumaksut ja hallinnointikulut voivat haukata ison osan yrityksen pyöräetubudjetista. Näin ei tarvitse olla, sillä työsuhdepyöräpalvelun saa myös ilman kuukausimaksuja, hallinnointikuluja tai piilokustannuksia. Bikelinkin palvelussa kuukausittaisia hallinnointikuluja ei ole lainkaan. Tämän mahdollistavat automatisoidut järjestelmät, joista ei aiheudu turhaa työtä, eikä turhia kuluja. Bikelinkin helppokäyttöisen hallintaportaalin kautta työnantaja voi seurata etujen käyttöönottoa, hyväksyä etuja ja tehdä niihin muutoksia. Tämä tekee työsuhdepyörien hallinnasta vaivatonta ja tehokasta”, Jokinen sanoo.

Jokisen mukaan prosessin keveys perustuu siihen, että hallinnointia ei tarvitse hoitaa käsin. Digitaaliset työkalut automatisoivat kokonaisuuden, jolloin ylimääräiset kulut ja vaivannäkö jäävät pois.

”Koko prosessi on äärimmäisen kevyt. Työntekijä rekisteröityy portaaliin ja tekee tilauksen, ja työnantajan tehtäväksi jää ainoastaan hyväksyä tai hylätä etu portaalista. Me toimitamme raportit palkanlaskentaan ja hoidamme kaiken muun aina leasing-sopimuksen tekemisestä vakuutuksiin”, kuvailee Jokinen.

Bikelink edustaa yli 20 pyörämerkkiä, ja valikoimassa on yli 1 100 eri mallia muun muassa Helkamalta, Specializedilta ja Conwayltä.

Pyöräedusta hyötyvät kaikki

Pyöräetu on työntekijälle verovapaa 1 200 euroon asti vuodessa, mikä tekee siitä taloudellisesti houkuttelevan vaihtoehdon molemmille osapuolille. Verovapaa etu ei nosta työnantajan lisäkuluja, ja kun etu voidaan tarjota ilman lisäkustannuksia, se on helppoa sisällyttää osaksi henkilöstöetuja ilman budjettipaineita

Monelle yritykselle maksuttomuus saattaa olla juuri se ratkaiseva tekijä.

"Osa yrityksistä käyttää säästyneet eurot tarjoamalla työntekijöilleen arvokkaamman työsuhdepyörän osittain palkan päälle. Toiset taas ylipäätään pystyvät ottamaan edun käyttöön vain siksi, että se ei aiheuta ylimääräisiä kustannuksia", Jokinen sanoo.

Bikelink järjestää aiheesta maksuttoman webinaarin 06.05.2025 kello 13:00 - 14:00, jossa käsitellään kuluttoman mallin toteuttamista eri kokoisissa organisaatioissa. Tilaisuudessa esitellään esimerkkitapauksia sekä käytännön kokemuksia mallin käyttöönotosta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: bikelink.io/webinaarit

Julkaistu: 04/2025

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2025

HR viesti

ASIAKASVIESTI




Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »