mainos_1100

Johtaminen

Suomalaisjohtajat kaipaavat lisää rohkeutta ja tukea – johtoryhmien merkitys korostuu muutosjohtamisessa

artikkelikuva: Suomalaisjohtajat kaipaavat lisää rohkeutta ja tukea – johtoryhmien merkitys korostuu muutosjohtamisessa

Työelämän asiantuntijayritys Eezy julkaisi syyskuussa 2024 tutkimusraportin, joka pureutuu suomalaisjohtajien kokemuksiin ja näkemyksiin johtoryhmien työskentelystä. Raportin mukaan johtoryhmät saavat jäseniltään kohtalaisen arvosanan 7,3/10, mutta tutkimus paljastaa myös selkeitä haasteita. Erityisesti rohkeuden ja keskinäisen tuen puute nousee esiin johtoryhmien toiminnassa, mikä heijastuu yritysten tuloksellisuuteen ja organisaatiokulttuuriin.

Eezy Flown toteuttama kyselytutkimus paljastaa, että 34 % vastaajista kokee johtoryhmänsä toiminnan puuttuvan rohkeutta ja uudistushalua. Tämä heijastuu erityisesti niihin johtoryhmiin, joissa tiimityöskentelyn luottamuspohja on heikko. Strategiajohtaja Kalle Ruuskanen korostaa, että onnistuminen ja rohkeus syntyvät vahvan tiimityöskentelyn kautta. ”Johtoryhmien tulisi kalibroida lentokorkeus korkeammalle ja varmistaa, että tiimityöskentelyssä pelataan samaan maaliin. Ilman luottamusta johtoryhmät siiloutuvat, ja yhteistyön takkuaminen heikentää yrityksen tuottavuutta”, Ruuskanen painottaa.

Toinen tutkimuksen esiin nostama teema on valmentavan johtamisen puute. Tutkimuksen mukaan puolet heikosti suoriutuvien johtoryhmien jäsenistä kokee, etteivät he saa riittävästi tukea ja sparrausta kollegoiltaan. Johanna Lehmus, Eezyn tutkimus- ja tietojohtaja, korostaa valmentajuuden merkitystä erityisesti muutosjohtamisen haasteiden keskellä.

”Organisaatiokulttuuri on noussut johtoryhmien keskeiseksi kehittämiskohteeksi.

Ylimmän johdon stressitaso on kuitenkin laskenut viime vuosina, ja he antoivat omalle hyvinvoinnilleen keskimäärin arvosanan 8,1. Tämä osoittaa, että johto on onnistunut tasapainottamaan työkuormansa paremmin kuin aiemmin, vaikka toimintaympäristön jatkuva muutos tuo omat haasteensa. Seuraavan 12 kuukauden aikana johtoryhmien agendalla korostuvatkin teemat kuten kannattavuus, kasvu, strategia ja organisaatiokulttuuri.

Organisaatiokulttuuri on noussut johtoryhmien keskeiseksi kehittämiskohteeksi, sillä lähes 29 % vastaajista mainitsi sen yhdeksi tärkeimmistä kehitysalueista. Asiakaskokemuksen ja kulttuurin merkitys korostui erityisesti niissä johtoryhmissä, jotka saivat korkeat arvosanat toiminnastaan.

Teksti: Petri Charpentier
Kuva: Pexels

Julkaistu: 11/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 4/2024

HR viesti
mainos_1096



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »