mainos_1028

Hyvinvointi
Yrityskulttuuri

Näin perheyritys palkitsee työntekijänsä: Kaikki osaavat arvostaa lisäeläkettä

artikkelikuva: Näin perheyritys palkitsee työntekijänsä: Kaikki osaavat arvostaa lisäeläkettä

Matti Lassila on ollut Potman toimitusjohtaja viime vuoden lokakuusta alkaen, kun perheyrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos.

Fennian asiakas Potma valitsi ryhmäeläkevakuutuksen työntekijöidensä sitouttamiseksi jo 15 vuotta sitten.

Yritykset haluavat pitää kiinni hyvistä työntekijöistä, sillä avainhenkilöt ovat pk-yrityksissä menestyksen tärkein voimavara yhdessä yrittäjien kanssa.

Alumiinisten hunajakennolevyjen valmistaja Potma on ratkaissut työntekijöidensä sitouttamiseen liittyvät haasteet ryhmäeläkevakuutuksen avulla. Lisäeläke on ollut käytössä 15 vuotta. Siihen ovat oikeutettuja kaikki vakituiset työntekijät, mikäli tulostavoitteet täyttyvät.

”Ryhmäeläkevakuutus on myös kiitos henkilökunnalle, koska olemme yhtä porukkaa. Jokainen ansaitsee menestyksestä siivun. Työntekijät osaavat arvostaa lisäeläkettä”, sanoo Potman toimitusjohtaja Matti Lassila.

Ryhmäeläkevakuutuksesta on yrityksille paljon etua. Samalla vastuullisesti toimivat yritykset kantavat huolta työntekijöidensä työuran jälkeisestä ansiotasosta. Lassilan lisäksi asiasta on julkisuudessa kertonut muun muassa One Leasing Finlandin yrittäjä Harri Toivonen. One Leasing Finlandilla on käytössä useita palkitsemismalleja.

”Ryhmäeläkevakuutus on tarkoitettu avainhenkilöiden pitkäaikaiseen sitouttamiseen. Työntekijöille se antaa turvaa vanhuuden päiville. Säästäminen on helppoa, kun rahat ovat paremmin suojassa”, vahvistaa Fennian myyntipäällikkö Eero Aittolampi.

Potma on ollut Fennian asiakas vuodesta 2018 alkaen. Lassila arvostaa Fenniassa ihmis- ja asiakasläheisyyttä. Vakuutusasiat on hoidettu aina sovitusti.

”Meillä on myös käytössä Hyvinvointiturva, sillä haluamme hoitaa henkilökunnan vaivat nopeasti pois”, toimitusjohtaja sanoo.

Henki-Fennia

Tavara liikkuu Lapista maailmalle

Potman vajaan viiden miljoonan euron liikevaihdosta 95 prosenttia syntyy alumiinisten hunajakennolevyjen tuotannosta ja myynnistä. Loput viisi prosenttia kertyy jääurheilukenttien jäähän tehtävien merkintäviivojen valmistuksesta. Lappilaisyrityksen tekemiä merkintäviivoja voi nähdä jopa NHL- ja olympiakaukaloissa.

”Se on meille hyvää mainosta ja referenssit ovat todella tunnettuja maailmanlaajuisesti. Valmistamiamme seinä- tai kattolevyjä puolestaan käytetään laivojen sisustuksen ja ulkoalueiden rakennusmateriaaleina, rakennusalalla, hisseissä, puhdastilarakentamisessa sekä raidekalustoteollisuudessa”, Lassila listaa.

Potman liikevaihdosta 30–40 prosenttia tulee suorasta viennistä ja viennin osuutta on tarkoitus kasvattaa lähivuosina.

Voisi kuvitella, että yrityksen sijainti Lapin Pellossa asettaa haasteita vientikuljetuksille. Yrittäjän mukaan yhteydet Skandinaviaan, Keski-Eurooppaan ja muualle maailmalle ovat kuitenkin hyvät. Sijainnista on jopa etua verrattuna Etelä-Suomeen, koska tavara liikkuu kilpailukykyisesti rekoilla Ruotsin läpi.

”Tämä tuli viimeksi ilmi satamalakkojen aikaan, kun saimme turvattua toimitukset aikataulussa meidän Keski-Euroopan asiakkaillemme. Toimitusvarmuus on yksi yrityksemme perusarvoja”, Lassila kertoo.

Potma on kolmen sisaruksen ja heidän vanhempiensa omistama perheyritys. Matin veli Antti Lassila on yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja liiketoimintajohtaja. Perheyrityksen ihanteena on hallittu kasvu, jonka saavuttaminen edellyttää työntekijöiltä vahvaa ammattitaitoa ja sitoutumista.

”Joskus vuosikasvu on ollut 35 prosenttia. Se alkaa olla jo aika paljon. Riskit kasvavat, jos kassavirta ei toimi tai resurssit tulevat vastaan”, toimitusjohtaja sanoo.

Lisätietoja: www.fennia.fi

Julkaistu: 10/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 3/2024

HR viesti
mainos_1096



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »