mainos_1113

Koulutus

HR-ammattilainen, onhan aikuiskoulutustuki tuttu?

Työn ja opintojen yhdistäminen aikuiskoulutustuella on hyvin joustavaa.

artikkelikuva: HR-ammattilainen, onhan aikuiskoulutustuki tuttu?

HR-ammattilaiset löytävät parhaat työntekijät ja tukevat heidän osaamisensa kehittymistä vastaamaan työnantajan tarpeita. Jos työntekijän osaamista voi täydentää tai uudistaa julkisten oppilaitosten koulutustarjoaman avulla, kannattaa tutustua aikuiskoulutustukeen.

Aikuiskoulutustuki on rahallinen, ansiosidonnainen tuki, jota palkansaajan on mahdollista käyttää 15 kuukautta työuransa aikana yhdessä tai useammassa ajanjaksossa. Tuki on tarkoitettu ammatillista kehittymistä tukeviin opintoihin kuten kokonaisiin tutkintoihin tai lyhyempiin täydentäviin opintoihin.

Aikuiskoulutustukea hakee ja saa työntekijä, mutta hakuprosessiin osallistuu myös työnantaja. Työnantaja ja työntekijä voivat myös yhdessä suunnitella aikuiskoulutustuen hyödyntämisen. Tuki sopii työkaluksi esimerkiksi pienille ja keskisuurille yrityksille, jotta osaamisvajetta tai työvoimapulaa ei pääse syntymään. Tukea voi hyödyntää matalalla kynnyksellä yksittäisten työntekijöiden kouluttautumisessa tai osana henkilöstön osaamisen kehittämissuunnitelmia.

kuva

Aikuiskoulutustukea voi saada työntekijä, jolla on yli kahdeksan vuoden työhistoria miltä alalta tahansa. Työvuosiin voi laskea myös perhevapaita ja varusmies- tai siviilipalvelun enintään kahden vuoden ajalta. Opiskelua aikuiskoulutustuella on mahdollista ehdottaa työntekijälle vuoden työsuhteen jälkeen. Kouluttautumisen tavoitteista voidaan sopia yhdessä ja opitut asiat tukevat työntekijän omaa työtä.

Työnantajan on hyvä huomata, että aikuiskoulutustuella opiskelevan on siirryttävä osittaiselle tai kokoaikaiselle opintovapaalle. Työn ja opintojen yhdistäminen aikuiskoulutustuella on hyvin joustavaa, koska työntekijä voi kuukausittain päättää, nostaako aikuiskoulutustukea. Tuelle siirtymisen vaikutuksia työntekijän ansioihin voi selvittää yhdessä aikuiskoulutustuen verkkosivuilla olevan laskurin avulla ja miettiä sen pohjalta parhaat vaihtoehdot.

kuva

Keskustelu osaamisen kehittämisestä työnantajan ja työntekijän välillä on ilahduttavasti muuttunut entistä avoimemmaksi. Aikuiskoulutustuen kiinnostavuus sekä työn ja opintojen yhteensovittaminen ovat viime vuosina kasvaneet selkeästi. Jos aikuiskoulutustuen mahdollisuudet eivät ole vielä tuttuja, lisää tietoa saat verkkosivulta www.aikuiskoulutustuki.fi sekä seuraamalla Työllisyysrahaston Instagram-tiliä ja Facebookissa Aikuiskoulutustuki-tiliä.

Aikuiskoulutustuki lyhyesti:

  • Tuki on joustava ratkaisu työn ja opiskelun yhdistämiseen.
  • Koulutusvaihtoehtoja on runsaasti tutkinnoista täydennyskoulutukseen.
  • Tuen hyödyntämiseen ei tarvita koulutus- tai urapolkuja.
  • Aloite aikuiskoulutustuen käytöstä voi tulla niin työnantajalta kuin työntekijältäkin
  • Aikuiskoulutustuen saamiseksi on jäätävä opintovapaalle joko osa- tai kokoaikaisesti. Muut saamisehdot löydät aikuiskoulutustuki.fi-sivulta.
  • Työntekijä hakee aikuiskoulutustukea itse Työllisyysrahaston asiointipalvelussa ja saa tuen itselleen.
  • Tukea voi hakea lisätäkseen osaamista nykyisessä tehtävässä, seuraavan ura-askeleen ottamiselle tai aivan uudelle uralle suuntautumiseen.

Kuvat: Työllisyysrahasto

Julkaistu: 08/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 4/2024

HR viesti
mainos_1096

ASIAKASVIESTI




Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »