Hyvinvointi
Johtaminen (hybridityö)
Työympäristö (toimitilat)
Muutosvalmennus on maksuton täsmätyökalu hybridityön kehittämiseen
Hybridityö on täällä – ja se on tullut jäädäkseen. Asiantuntijoiden mukaan työtä tehdään jatkossakin rinnakkain toimistolla, kotona tai kolmansissa paikoissa, kuten yhteistyökumppanien luona tai julkisissa tiloissa. Mutta mitä tämä muutos tarkoittaa käytännössä?
Peabin toimitiloista vastaava liiketoimintajohtaja Peter Lindeberg toteaa, että muutos kietoutuu tiiviisti työympäristön eri ulottuvuuksien– ja niiden tarjoamien jännittävien mahdollisuuksien – ympärille. Peab onkin kehittänyt uudenlaisen muutosvalmennus-konseptin siivittämään yritysten matkaa hybridityön tulevaisuuteen.
Tässä uudessa tilanteessa me haluamme tarjota yrityksille mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen työtapojen ja -ympäristön muutosvalmennukseen, hän toteaa.
Osallistava valmennus elää ajassa
Muutosvalmennus tarjoaa konkreettiset työkalut organisaation työtapojen ja -ympäristön kehittämiseen. Osallistavaa valmennusta kehittävät ja ohjaavat työympäristön suunnittelun huippuammattilaiset, korostaa Lindeberg.
Kiinteistöpuolella on syytä ymmärtää, että murros pitää sisällään elementtejä, joista ei selviä pelkästään insinööritieteillä, vaikka fyysinen tila, paikasta riippumatta, on edelleen tärkeä.
Lindebergin mukaan sosiaalisen työympäristön ja työkulttuurin murrosta voidaan pitää kaikkein merkittävimpänä asiana juuri nyt – ja se on haaste, joka vaatii erikoisosaamista ja asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämistä.
Peabin liiketoimintajohtaja Peter Lindeberg
Haluamme olla alan edelläkävijä ja tässä asiassa meidän yhteistyökumppanimme, oman alansa asiantuntijat, ovat avainasemassa auttamassa asiakkaitamme.
Keskustelun kautta koviin tuloksiin
Lindeberg toteaa, että muutosvalmennuksessa osallistaminen ja vuorovaikutus ovat avainasemassa, jotta optimaalinen ratkaisu löydetään.
Ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, vaan jokainen asiakas ja organisaatio ovat erilaisia, mikä tulee huomioida parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi, kuvailee Lindeberg. Tavoitteena on, että keskusteluissa syntyneet ideat ja päätökset viestitään ja viedään käytäntöön suunnitelman mukaan.
Muutosvalmennuksen lopputuote on työnteon muotoilu uudella tavalla sekä työympäristön konkreettiset tilaratkaisut, jotka tukevat kunkin yrityksen liiketoimintaa.
Tässä piilee hurja potentiaali mitä tulee tilasäästöihin sekä organisaation työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen, Lindeberg toteaa.
Maksuton palvelu
Miten asiassa sitten kannattaa edetä? – Lindeberg toteaa, että muutosvalmennuksesta kiinnostuneen kannattaa ensin olla yhteydessä Business Gardenin asiantuntijoihin, joiden kanssa lähdetään suunnittelemaan yhteistä matkaa.
Näin voit käynnistää yrityksellesi maksuttoman, prosessimaisesti etenevän muutosvalmennuksen uusien työtapojen ja -tilojen kehittämiseksi.
Tavoitteena on, että eri tiimit ja henkilöstön jäsenet antavat äänensä kuulua reilusti, Lindeberg toteaa.
Tätä kautta syntyvät ne uuden työnteon ratkaisut ja niitä tukevat monipuoliset, inspiroivat työtilat, hän tietää.
Lue lisää: businessgarden.fi/konsepti
Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuvat: Tomi Parkkonen
Peabin muutosvalmennus – pikafaktat
- Muutosvalmennus- ja työympäristön sisustusarkkitehtipalvelu tarjotaan asiakkaalle veloituksetta, kun asiakas on solminut aiesopimuksen uudesta työympäristöstä Business Gardenin kanssa.
- Muutosvalmennuksen ja työympäristön sisustusarkkitehtipalvelun arvo asiakkaalle on 30 000–100 000 euroa riippuen organisaation ja uuden työympäristön koosta.
- Etu koskee työympäristöjä, joiden koko on vähintään 300 neliömetriä.
- Etu koskee uusia aiesopimuksia Ultimes Business Garden III-IV -kiinteistöihin Helsingissä sekä Eventes Business Garden II -kiinteistöön Espoossa.
- Business Gardenin asiantuntijat auttavat asiakasyritystä myös kaikissa muuttoon liittyvissä käytännön asioissa. Peab voi myös uudelleenvuokrata asiakkaan nykyiset toimitilat ja ottaa niistä vuokravastuun.
Julkaistu: 10/2021