mainos_1028

Podcast
Yrityskulttuuri

PODCAST

Yrityskulttuuri on kuningas - kausi 2

Isäntänä Panu Luukka, Leidenschaft Oy

artikkelikuva: Yrityskulttuuri on kuningas - kausi 2

Mitä yrityskulttuurilla oikeasti tarkoitetaan, miksi se on tärkeä ja miten sillä rakennetaan yritykselle todellista kilpailuetua? Keskusteluiden isäntänä toimii Suomen ensimmäisen yrityskulttuurimuotoilutoimisto Leidenschaft Oy:n co-founder Panu Luukka. Podcastissa yrityskulttuuria lähestytään kymmenen yritysjohtajan henkilökohtaisen kasvutarinan kautta, kahdella tuotantokaudella. Kuulijalla on mahdollisuus oppia iso nippu konkreettisia tekoja menestyvien yritysten takaa. Podcast pohjautuu ja toimii syventävänä materiaalina Panu Luukan Yrityskulttuuri on kuningas -kirjaan (AlmaTalent 2019).

Jaksot, kausi 2:

20 - Miksi herätä aamulla töihin

podcast, Miksi herätä aamulla töihin Jokaisen organisaation tarinassa tulisi olla jotain innostavaa, sellaista joka saa sen työntekijät liekkeihin ja liikkeelle. Pelkkä tarina nettisivuilla tai vuosikertomuksessa ei kuitenkaan riitä, se tarina täytyy näkyä työntekijän arjessa. Panun vieraana innostamisesta ja innostumisesta puhumassa on Hartwallin henkilöstöjohtaja Linda Aro.

Kuuntele jakso: Miksi herätä aamulla töihin


19 - Välittäminen - Me välitämme sinusta. Ihmisenä.

podcast, Välittäminen - Me välitämme sinusta. Ihmisenä. Hyvä työntekijä on jokaisen yrityksen tärkein voimavara ja tuosta voimavarasta on pidettävä huolta, siitä on välitettävä. Välittämisen keinoja on monia ja ne tulee aina sitoa organisaation kulttuuriin. Välittämisen teoista saadaan paras hyöty irti silloin kun ne ovat aitoja ja ne tehdään sydämestä. Matimek Oy:n nettisivuilla kerrotaan sen tuottavan onnellisten ihmisten tekemiä ohutlevyosia. Matimek on toimialalla rohkea edelläkävijä. Kuuntele miten pienillä, mutta samalla niin isoilla teoilla matinaattoreista tehdään onnellisia. Panun vieraana Matimek Oy:n toinen perustaja ja henkilöstöjohtaja Markus Salomaa.

Kuuntele jakso: Välittäminen - Me välitämme sinusta. Ihmisenä.

18 - Palkitseminen ja huomioiminen - miten palkita vai palkitako lainkaan?

podcast, Palkitseminen ja huomioiminen - miten palkita vai palkitako lainkaan? Tämänkertaisen jakson aiheena on palkitseminen ja huomioiminen. Palkitsemisella emme tarkoita tässä yhteydessä palkkaa, vaan tavoitteisiin, tekemiseen ja tekemisen tapaan liittyvää huomiointia ja palkitsemista. Keskustelemme siitä miten palkita ja huomioida, vai onko palkitseminen kokonaan pahasta. Aiheesta Panun kanssa puhumassa on Wunderin hali-palkitsemismallin isä ja Filosofian Akatemian nykyinen toimitusjohtaja Joonas Kiminki.

Kuuntele jakso: Palkitseminen ja huomioiminen - miten palkita vai palkitako lainkaan?

17 - Palkka ja palkkarakenteet - Avoimuutta kohti

podcast, Palkka ja palkkarakenteet - Avoimuutta kohti Jos jokin työsuhteen teema herättää tunteita, niin se on palkka ja palkkauksen avoimuus. Organisaation näkökannalta isoin palkkaan liittyvä kysymys on, onko palkkajärjestelmämme reilu ja oikeudenmukainen? Tässä jaksossa Panun vieraana on Business Finlandin henkilöstöjohtaja Laura Ylä-Sulkava, joka kertoo Business Finlandin askeleista kohti avoimempaa palkkamallia. Mitä muutettiin? Miksi muutettiin? Ja mitä sitten.

Kuuntele jakso: Palkka ja palkkarakenteet - Avoimuutta kohti

16 - Kuuntelu - Kaksi korvaa ja yksi suu

podcast, Kuuntelu - Kaksi korvaa ja yksi suu Mitä jos organisaatiosi kaikki työntekijät osallistuisivat toimintasi kehittämiseen? Mitä jos työntekijät systemaattisesti miettisivät, miten asiat voisi tehdä paremmin ja fiksummin? Valtaosa työntekijöistäsi haluaa osallistua, sinun tehtävänäsi on luoda kulttuuri ja rakenteet, jossa he voivat. “Ei ole niin pientä asiaa, ettei siitä voisi tehdä oivallusta” on Pipelifen toimintaa ohjaava ajatus. Miten työntekijöitä osallistetaan Pipelifellä? Jakson vieraana Pipelife Finlandin HR-päällikkö Mia Siltala. Tässä linkki kuvaan josta puhutaan jakson alussa (noin 6 min kohdalla): https://ibb.co/dDMGXtC

Kuuntele jakso: Kuuntelu - Kaksi korvaa ja yksi suu

15 - Viestiminen – Avoimuudella luottamusta ja omistajuutta.

Viestiminen – Avoimuudella luottamusta ja omistajuutta. Viestiminen on aina aktiivista toimintaa, tekemistä. Jokaisen organisaation tulee tehdä kaikkensa, jotta sen jäsenet tietävä mitä organisaatiossa tapahtuu ja miten organisaatiolla menee. Tekemisenä se tarkoittaa avoimuutta, aktiivisuutta ja systemaattisuutta, ei pelkkää passiivista läpinäkyvyyttä. Sisäisestä viestinnästä Panun kanssa keskustelemassa on Arla Oy:n toimitusjohtaja Kai Gyllström. Arla on kiinnostava esimerkki siitä, miten sisäistä viestintää tehdään hyvin, haastavassa 24/7 ympäristössä ja millainen kulttuuri sillä on onnistuttu rakentamaan.

Kuuntele jakso: Viestiminen – Avoimuudella luottamusta ja omistajuutta.

14 - Mitä tavoittelemme? Mitä minulta odotetaan?

podcast, Mitä tavoittelemme? Mitä minulta odotetaan? Jokainen organisaatio on menossa jonnekin ja se tavoittelee jotain. Organisaatio saavuttaa tavoitteensa aina ihmistensä kautta ja siksi jokaisella työntekijällä tulisi olla julkilausuttu tavoite, jota kohti hän osaisi ohjautua. Tavoiteasetanta on taitolaji ja monen organisaation kipupiste. Tässä podcastin jaksossa tavoiteasetannasta on Panun kanssa keskustelemassa Schibsted Marketplaces Finlandin toimitusjohtaja Jussi Lystimäki.

Kuuntele jakso: Mitä tavoittelemme? Mitä minulta odotetaan?

13 - Kehittyminen: Miten kasvan ja kehityn

podcast, Kehittyminen: Miten kasvan ja kehityn Ihminen haluaa kasvaa ja kehittyä. Siksi organisaation on tehtävä kaikkensa työntekijöidensä kehittämisen ja kasvamisen mahdollistamiseksi. Miten rakentaa alusta, jossa henkilöt kehittyvät ja kokevat kehittyvänsä? Keskustelu kehittämisen ympärillä junnaa liian usein ulkoisissa koulutuksissa, seminaareissa ja sertifioinneissa. Valtaosa kehittymisestä tapahtuu kuitenkin arjessa, työtä tehtäessä ja arjen ongelmia ratkaistaessa. Kehittymisestä keskustelemassa Panun kanssa on jo podcastin ensimmäisestä tuotantokaudesta tuttu Futuricen yleismies Hanno Nevanlinna.

Kuuntele jakso: Kehittyminen: Miten kasvan ja kehityn

12 - Perehdytys: Olet odotettu ja tervetullut

podcast, Perehdytys: Olet odotettu ja tervetullut Muistatko työpäiväsi numero 255? Tuskin. Entä ensimmäisen työpäiväsi uudessa työpaikassa? Varmasti. Perehdytyksen tehtävänä on antaa uudelle työntekijälle edellytykset onnistua työssään ja ottaa hänet osaksi organisaation yhteisöä ja kulttuuria. Valitettavan usein hyvin hoidettu rekryprosessi vesitetään huonolla tai jopa olemattomalla perehdytyksellä. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, vaan joskus perehdytysprosessi onkin mainio jatkumo hyvälle rekrytoinnille. Tässä jaksossa Salesforce asiantuntijatalo Fluidon henkilöstöjohtaja Pauliina Löytty, kertoo miten perehdytys hoidetaan esimerkillisesti.

Kuuntele jakso: Perehdytys: Olet odotettu ja tervetullut

11 - Rekrytointi yrityskulttuurin portinvartijana

podcast, Rekrytointi yrityskulttuurin portinvartijana Rekrytointi on yrityskulttuurin kannalta yksi tärkeimpiä, ellei tärkein prosessi. Rekrytoinnilla varmistetaan, että palkattavat talentit ovat kulttuuriin sopivia ja sitä vahvistavia. Rekrytoinnilla viestitään myös yrityksen suunnasta: se minkälaista osaamista taloon haetaan, kertoo vahvasti suunnasta johon organisaatio on menossa. Panun kanssa rekrytoinnista puhumassa on Vincit Oyj:n henkilöstöjohtaja, vuoden rekrytoijanakin palkittu Saana Rossi.

Kuuntele jakso: Rekrytointi yrityskulttuurin portinvartijana


Näytä kaikki jaksot: https://leidenschaft.fi/podcastit/

Yrityskulttuuri on kuningas, Leidenschaft, Podcast

Julkaistu: 04/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 4/2024

HR viesti
mainos_1096

ASIAKASVIESTI




Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »