mainos_1028

Hyvinvointi

Yrittäjä – tue terveellistä liikkumista, hyödynnä työsuhdepyöräetu suoraan maahantuojan kautta

artikkelikuva: Yrittäjä – tue terveellistä liikkumista, hyödynnä työsuhdepyöräetu suoraan maahantuojan kautta

Työsuhdepyöräilystä tuli vuodenvaihteessa taloudellisesti aiempaa fiksumpi vaihtoehto, sillä pyöräetu tuli ansiotuloverosta vapaaksi 1 200 euroon asti. Jos pyörän kustannukset on jaettu neljälle vuodelle, voi työntekijä hankkia tuloverovapaasti maksimissaan 4 800 euron hintaisen fillarin.

Työsuhdepyöräksi hyväksytään perinteinen polkupyörä tai sähköpyörä, jonka moottori avustaa kulkua vain poljettaessa. Työsuhdepyörän hankintamalli on samanlainen kuin työsuhdeautoissakin. Työnantaja hankkii työntekijän työ- ja vapaa-ajan ajoja varten polkupyörän ja tarjoaa sen joko palkan päälle tai vähentää edun arvon työntekijän bruttopalkasta. Tyypillisesti pyörä hankitaan 2–4 vuoden rahoitus- tai leasing-sopimuksella tai suoraostona. Sopimuksen päättyessä työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen.

Työsuhdepyörät ilman välikäsiä

Vuonna 2009 perustettu Electrobike on Suomen vanhin sähköpyöriin erikoistunut yritys. Se on myös aloittanut ensimmäisenä toimijana sähköpyöräleasingin, jo yli 5 vuotta sitten. Yrityksellä on asiakkainaan muun muassa lukuisia yrityksiä sekä Tampereen kaupunki.

”Työsuhdepyörän hankkiminen kauttamme on vaivatonta ja luotettavaa, sillä maahantuojana vastaamme pyöristämme itse suoraan ilman välittäjiä, ja pystymme siten takaamaan kansainvälisten verkostojemme avulla hyvän saatavuuden”, kertoo Electrobiken perustaja, Jani Jokinen.

”Räätälöimme asiakkaalle sopivan leasing-paketin, johon voidaan sisällyttää pyörän ohella huollot ja tarvittavat varaosat. Ammattitaitoinen huoltotiimimme tuntee valikoimamme läpikotaisin, joten työntekijä saa aina henkilökohtaista apua pyörän huoltotilanteissa. Leasinghintamme ovat kilpailijoihin verrattuna edulliset, sillä suurena toimijana olemme onnistuneet neuvottelemaan rahoituksen koron ja ehdot kohdilleen. Epämääräisiä toimistomaksuja, välityspalkkioita tai muita lisäkuluja ei leasing-hintaan lisätä. Me maahantuomme pyörät itse, antaen joustoa hinnoitteluun ja mahdollisiin palautuksiin.”

Sähköpyörä, työsuhdetu

Etuja työnantajalle & työntekijälle

Jokinen näkee työsuhdepyöräilyn tuovan merkittäviä etuja sekä työntekijälle että työnantajalle. Työmatkapyöräilyn on tutkimuksissa todettu parantavan kuntoa, toiminta- ja työkykyä sekä stressinhallintakykyä. Lisäksi se vähentää sairauspoissaoloja keskimäärin 4–6 päivää vuodessa. Kun työmatka taitetaan auton sijaan pyörällä, vähenevät luonnollisesti myös ilmastopäästöt.

Työnantajalle taas koituu taloudellista hyötyä, sillä työsuhde-edusta ei tule palkan sivukuluja ja leasing-sopimuksen kulut tai pyörän hankintahinta voidaan vähentää yhteisöverotuksessa. Työnantaja voi siis mahdollistaa edun siten, ettei siitä aiheudu lainkaan kustannuksia.

Electrobike myy vain laadukkaita ja kestäviä sähköpyöriä. Valikoimaan kuuluvat oman, Suomessa kehityn Boostbike-merkin lisäksi muun muassa Husqvarnan ja R Raymon & Ruff Cyclesin fillarit. Saatavana on myös laaja valikoima pyörien lisävarusteita, pyöräilytarvikkeita sekä varaosia.

”Teemme pyörille aina luovutushuollot ja annamme asiakkaalle henkilökohtaisen perehdytyksen pyörän käyttöön”, Jokinen summaa. Jatkossa työsuhdepyörän huollattaminen onnistuu kätevästi, sillä Electrobike avaa tänä vuonna valtakunnallisen huoltopisteverkoston, joka kattaa kaikki Suomen maakuntakeskukset.

Lisätietoja: www.tyosuhdepolkupyora.fi

sähköpyörä, työsuhdeetu

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 4/2024

HR viesti
mainos_1096

ASIAKASVIESTI




Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »