mainos_1038

Hyvinvointi
Johtaminen
Työympäristö
Valmennus

Elämän osa-alueet kuntoon

Kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus tukee jaksamista ja parantaa henkilöstötuottavuutta

artikkelikuva: Elämän osa-alueet kuntoon

Myös lemmikkieläin lisää hyvinvointia. Digiterveyden markkinointipäällikkö Faldo, ohjelman kehittäjän TkT Pekko Vehviläisen sylissä.

Digiterveys-hyvinvointiohjelma kehittää organisaation työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ohjelma perustuu osallistujien motivaation herättämiseen ja itsensä johtamisen kehittämiseen sekä tulosten kattavaan mittaamiseen ja raportointiin.

Elämäntapojen muuttaminen vaatii motivaatiota ja sitoutumista tavoitteisiin. Valmentaja auttaa pysyvien muutosten saavuttamisessa. Digiterveys-hyvinvointiohjelma sisältää alkukartoituksen, henkilökohtaista valmennusta ja ryhmävalmennusta, elämäntapojen muutosta tukevan mobiilisovelluksen sekä tulosten ja vaikuttavuuden seurannan.

”Alkukartoituksessa tutustutaan omaan arvomaailmaan sekä hyvinvoinnin osa-alueisiin ja tehdään kevyt kuntotesti”, kertoo yrittäjä ja tekniikan tohtori Pekko Vehviläinen, joka on kehittänyt Digiterveys-ohjelman yhdessä liikuntatieteiden tohtori Minna Tervon kanssa.

Digiterveyden suunnittelemalla geenitestillä selvitetään riski sairastua esimerkiksi osteoporoosiin tai tyypin 2 diabetekseen. Kevyt kuntotesti eli energiatesti kertoo, kuinka monta aktiivista tuntia osallistujalla on päivässä. Testit sekä kartoitukset herättävät mahdolliseen muutoksen tarpeeseen ja motivoivat osallistujia elämäntapojen muutokseen.

”Mikäli energisiä tunteja on esimerkiksi 10, jää työpäivän jälkeen vain kaksi aktiivista tuntia muille arjen velvollisuuksille ja harrastuksille. Muuttamalla omia toimintatapoja aktiivisten tuntien määrä kasvaa ja töissä jaksetaan paremmin”, kuvailee Vehviläinen.

LitT Minna Tervon
LitT Minna Tervon kehittämä hyvinvointiohjelma hyödyntää teknologiaa luontevasti valmennuksen apuna.

Hyvinvointiohjelma etenee teemoittain

Organisaation työntekijät jaetaan lähtötasoltaan samankaltaisiin ryhmiin. Näin ryhmäytyminen ja ryhmän toimintaan sitoutuminen paranevat.

”Suunnittelemme yhdessä organisaation johdon tai henkilöstöosaston kanssa ryhmien määrän sekä valmennuksen keston ja painopistealueet alkukartoituksen perusteella. Yksittäisten työntekijöiden tiedot pidetään salassa”, Vehviläinen kertoo.

Lähitapaamiset kestävät 3-4 tuntia ja ne voidaan järjestää organisaation tiloissa tai Digiterveyden lisenssinhaltijoiden, Finla Työterveys Oy:n, Varalan Urheiluopiston tai Peurungan kylpylähotellin tiloissa.

”Lähivalmennuksen hyvinvointiteemoja ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi, tutustuminen omaan arvomaailmaan, uni, palautuminen ja stressi, ravitsemus, liikunta, kehon ja mielen huolto sekä vuorovaikutustaidot”, Vehviläinen kertoo.

Valmentaja antaa yksilöllistä ohjausta henkilökohtaisissa tapaamisissa ja osallistujat saavat käyttöönsä aktiivisuusmittarin, uni- ja palautumismittarin, älyvaa’an ja älysormuksen. Mobiilisovelluksen kautta osallistujat saavat tietoa ja vinkkejä sekä mitattuja tietoja hyvinvointinsa etenemisestä.

”Osallistujat saavat henkilökohtaiset tietonsa käyttöönsä, ja organisaatiolle raportoidaan ryhmien edistymisestä”, Vehviläinen sanoo.

Vuoden kestoinen ohjelma on kansainvälisten tutkimusten mukaan riittävän pitkä, jotta muutokset jäävät osaksi elämää ja osallistuja kykenee johtamaan omaa hyvinvointiaan sekä huolehtimaan työkyvystään.

Lisätietoja: digiterveys.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 11/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »