mainos_1038

Johtaminen
Rekrytointi (arviointityökalut, rekrytointityökalut, vuokratyö)

Treamer rakentaa digisiltaa työntekijöiden ja työantajien välille

artikkelikuva: Treamer rakentaa digisiltaa työntekijöiden ja työantajien välille

© Miguel Miranda

Perinteiseen rekrytoinnin malliin kuuluu vahvasti sopivan työntekijän määritteleminen työtehtävään koulutuksen, työkokemuksen ja tehtävään sitoutumisen avulla. Täytyy olla hankittuna koulutus X, kokemusvuosia Y ja sitouduttava työhön Z ajaksi. Yksi työtehtävä, yksi työntekijä, ja mitä pidemmäksi aikaa, sen parempi.

”Mutta mitäs jos koko peruskuvio määritellään uusiksi”, kysyy Peter Sazonov, startup-yritys Treamerin toimitusjohtaja ja perustajajäsen.

© ship Startup Festival
© ship Startup Festival

Uusi aika, uudet mallit

”Mitä jos sama tehtävä uskotaan henkilöille, joilla on vaihteleva koulutustausta ja monimuotoiset kokemukset työelämästä? Mitä jos saman työtehtävän, johon ennen haluttiin yksi henkilö, tekeekin useampi ja vielä oman aikataulunsa mukaan?” haastaa Sazonov uuden ajattelun polulle.

Sazonovin mukaan ihmiset haluavat tehdä töitä ja osallistua, mutta pelisäännöt ovat muuttuneet. ”Rekrytoivien yritysten on aika muuttaa myös omaa ajattelumalliaan. Kaikki haluavat muuttaa maailmaa, mutta kukaan ei halua muuttaa itseään.”

Teknomurros mullistaa rekrykentän

Treamerin näkemyksen mukaan työntekijöiden vaihtuvuus työmarkkinoilla kasvaa, alasta riippumatta. Kun vaihtuvuus kasvaa, pitää tavoittaa yhä useampia työntekijöitä, yhä nopeammin. Treamerin ratkaisu on helppokäyttöinen sovellus, jonka avulla yritykset pystyvät tilaamaan vuokratyöntekijöitä kellon ympäri, useiden tuhansien ihmisten joukosta. Samalla työntekijät voivat itse määrittää, koska työnsä tekevät.

”Samalla kun puhutaan kohtaanto-ongelmasta, on 4,4 miljardia ihmistä verkossa. Teknologian avulla ihmiset pystytään tavoittamaan huomattavasti tehokkaammin ja nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, kun se tehdään oikein”, linjaa Sazonov.

Prosessit tukemaan vaihtuvuutta

Sazonov huomauttaa, että teknologia on mahdollistaja, ei ihmelääke. Hänen mukaansa lopullinen vastuu on rekrytoivalla yrityksellä. Jokaisen yrityksen olisi pystyttävä kehittämään prosessit, joiden avulla liiketoiminta kestää työntekijöiden vaihtuvuuden.

”Kilpailukykyiset eturivin yritykset ovat jo nyt pystyneet luomaan tehokkaan perehdytyksen tehtävään kuin tehtävään, mutta tulevaisuudessa tästä tulee kriittinen tekijä kaikille yrityksille”, hän ennustaa.

Lisätietoja: www.treamer.com

Teksti: Sami J. Anteroinen

>© Treamer - IQUII Digital Company
© Treamer - IQUII Digital Company

Julkaistu: 10/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »