mainos_1038

Hyvinvointi
Yrityskulttuuri

Verkkoterapia ehkäisee päihdeongelmia

A-klinikan verkkoterapiaan voi hakeutua päihdeongelman ollessa vasta alkamassa

artikkelikuva: Verkkoterapia ehkäisee päihdeongelmia

A-klinikka Oy on kehittänyt viime vuosina matalan kynnyksen verkkoterapiamuotoja, joilla ennaltaehkäistään alkoholin haittoja. Hoitotuloksia voidaan seurata digitaalisten ratkaisujen avulla.

Alkoholi aiheuttaa kustannuksia työnantajille lisääntyneinä sairauspoissaoloina ja työtehon heikkenemisenä. Työyhteisön yhteishenki kärsii salailun vuoksi, ja yksilötasolla tapaturma-alttius ja terveysriskit kasvavat.

”Kustannukset suomalaisille työnantajille ovat vuosittain satoja miljoonia euroja. Päihdehaittojen ennaltaehkäisyyn panostaminen on pieni kuluerä verrattuna jatkuviin sairauspoissaoloihin”, sanoo A-klinikka Oy:n kehittämiskoordinaattori Hannu Sievänen.

Verkkoterapiassa joustavasti päihdehoitoon
Digitaaliset palvelut voi ottaa käyttöön hyvin varhaisessa vaiheessa, kun alkoholin kulutuksen havaitaan lisääntyneen.

”Verkkopalvelut saa käyttöönsä heti ja niitä voi käyttää missä ja milloin vain ilman, että tarvitsee hakeutua klinikoille tai päivystyksiin”, Sievänen kertoo.

A-klinikan hoitoaverkossa.fi -verkkoterapian aikana voi elää normaalia arkea, käydä töissä ja matkoilla sekä hoitaa muut velvollisuudet. Palvelun käyttämiseen tarvitaan vain tietokone ja internetyhteys.

Verkkoterapian kesto on joustavasti kolmesta kuuteen kuukauteen ja tukea on saatavilla neliportaisesti varhaisesta tuesta vahvaan tukeen. Asiakasta tuetaan harjoitusten ja taustamateriaalien avulla.

”Jokaiseen terapiamalliin kuuluu vähintään yksi tapaaminen verkkoterapeutin kanssa tietoturvallisella videoyhteydellä”, sanoo Sievänen.

Digitaaliset ratkaisut hoitotulosten seurantaan
A-klinikka on tarjonnut verkkoterapiaa vuodesta 2016 alkaen. Uutuutena on digitaalinen Previct-terveysteknologia hoidon seurantaan.

”Previct perustuu mobiililaitteeseen bluetooth-yhteydellä liitettävään alkometriin sekä asiakkaan omaan raportointiin”, Sievänen kertoo.

Alkometri varmentaa, että sitä käyttää oikea henkilö. Previct-lisäpalvelu tuottaa ajantasaista ja mitattavaa tietoa hoidon onnistumisesta koko hoitoonohjausprosessin ajalta.

"Tähän mennessä tulokset näyttävät erittäin lupaavilta ja esimerkiksi audit-pisteet laskevat verkkoterapian aikana”, sanoo Sievänen.

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
HR-viesti 2/2024

HR viesti



Seuraa HR viesti
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »