Kyllä työ tekijäänsä kiittää - vai kiittääkö?
Henkilöstöjohtamisen tulevaisuus on digitaalinen. Iso osa paperitöitä ja Excel-raportointeja joutaa roskakoriin, kun ketterät tietojärjestelmät rantautuvat isosti HR-puolelle. Samalla kun HR-rutiinit saadaan automatisoitua - tai ainakin sujuvoitettua - käsipareja vapautuu muuhun työhön. HR vapautuu juoksuhautojen mudasta ja pystyy miettimään pari askelta eteenpäin: kuinka HR voi parhaiten toteuttaa yrityksen strategiaa?
Vuodenvaihteessa voimaan astuva Tulorekisteri koskee niin työnantajia, sopimusravintoloita kuin työntekijöitä. Uusi malli palvelee työnantajia vähentämällä tehtävien ilmoitusten määrää viranomaisten välillä, sekä tarjoaa palkanmaksuun ja luontoisetuihin liittyvät tiedot työntekijän saataville.
Aina kiire ja tuntuu, että aika kuluu operatiivisista tehtävistä selviytymiseen, vaikka kehittääkin pitäisi. Tuttu tilanne monelle esimies- tai asiantuntijatehtävässä toimivalle. Oma valmentaja voi auttaa löytämään uusia voimavaroja.
Työelämän nopea digitalisoituminen tuo uusia toimintamalleja ja tehtäväkuvat muuttuvat. Keuda ja Transval varmistavat yhteistyössä, että molemmat organisaatiot pysyvät mukana kehityksessä.
Työelämän jatkuva murros on tänään osa arkipäivää. Työtehtävät muuttuvat nopeasti ja osaamista pitää jatkuvasti kehittää. Lisäksi kiire ja paine tuntuvat olevan koko ajan läsnä.
Lapland Hotels on lähtenyt Lapista kohti etelää, ensin Ouluun ja Tampereelle. Nyt löytyy Lapin lumoa myös Bulevardilta keskeltä Helsinkiä.
Maiju Kangas HRS Advisors konsulttiyrityksestä sanoo, että oikeudenmukaisuuden ja reiluuden kokemus on työntekijöille tärkeää. Heidät tulee kohdata yksilöinä omine arvoineen, tavoitteineen ja motivaatiotekijöineen.
Yrityksen kehittämisen suurin este ei aina ole se äänekäs vastarannan kiiski, joka mobilisoi ärhäkän vastarintaliikkeen jokaista uudistusta torppaamaan. Joskus suurempi este on näkymätön jarrumies, joka saattaa nyökytellä pomojen puheille, mutta pitää huolta siitä, että mikään ei muutu.
Tero Tiitun viime vuonna ilmestynyt diplomityö 'Suomalainen tiimityö joukkuehuippu-urheilussa ja mitä voimakkaan keskinäisen riippuvuuden tiimit voisivat siitä työelämässä oppia' herätti mediassa ansaittua mielenkiintoa
Me suomalaiset olemme innokasta pelikansaa. Neljä viidestä on pelannut rahapelejä viimeisen vuoden aikana. Käytämme rahapeleihin arviolta 4,8 miljoonaa euroa päivässä.
Martelan työympäristösuunnittelujohtaja Arja-Liisa Kaasinen sanoo että hyvän ergonomian lisäksi virkeyteen ja stressinhallintaan vaikuttavat tilojen akustiikka, valaistus ja viihtyvyystekijät.
Suuri osa nykypäivän työtiloista on avo- tai monitilatoimistoja, mutta luovan työn tekeminen edellyttää usein rauhallisempaa ympäristöä. Äänillä ja melulla on muutenkin paljon merkitystä ihmisten terveyden, toiminnan ja työhyvinvoinnin kannalta. Työtilojen rajaamisella ja oikealla akustiikkasuunnittelulla voidaan saada ääniympäristö työpaikoilla entistä paremmalle tolalle.
Lainsäädännön asettamat rajoitteet tulee ottaa huomioon ensimmäisen kerran jo työpaikkailmoitusta laadittaessa.
Suomen pyristellessä eroon taantumasta yritykset etsivät uutta virtaa rekrytointiinsa ja koko osaamispalettinsa kehittämiseen. Liiketoimintajohtaja Anne Koivusaari ManpowerGroupista toteaa, että neljäs teollinen vallankumous ja sen mukanaan tuoma digitalisaatio on niin vahva trendi globaalisti, että se muuttaa myös rekrytoinnin käytäntöjä.
Miten löydetään timanttisin talentti organisaatioon - ja miten parhaiten kehitetään talossa jo olevien taitoja? HR-osastojen tuskaa helpottavat erilaiset arviointityökalut, joiden avulla on mahdollista setviä potentiaalisten kandidaattien vahvuuksia ja heikkouksia.
Sosiaalinen media on vahva kortti etenkin nuorempien ikäluokkien rekrytoinnissa - ja tietyillä kuumilla toimialoilla ollaan jo melkoisen allergisia perinteisten rekryilmoitusten suhteen. Esimerkiksi monet ICT-yritykset huutelevat osaajien perään mieluummin LinkedInissä kuin Hesarissa. Edelläkävijöiden digijengi on kuitenkin (ainakin vielä) melko maltillisen kokoinen - esimerkiksi EK:n taannoisen jäsenkyselyn mukaan alle viidennes yrityksistä oli käyttänyt rekrytoinnissa sosiaalista mediaa.
Palaute osana onnellisen työyhteisön rakentamista
HR muutoksessa
Mustaa valkoisella
Hyvästä HR-järjestelmästä on moneksi
Tulorekisteri mullistaa työnantajien lounasedut ilmoituskäytännöt
Henkilökohtainen coach on esimiehen ja asiantuntijan pallotteluseinä
Transval ja Keuda kehittävät osaamista yhteistyössä
Muuttuva työelämä vaati joustavuutta ja jatkuvaa osaamisen kehittämistä
Tyylikäs työvaate - tukee sekä työtä että yrityskuvaa
Organisaatiokulttuuri on merkittävin menestyksentekijä
Kohti uutta työaikalakia
Rahapelaamisesta kannattaa puhua työpaikalla
Rekrytoinnin kriittiset pisteet
JotBar uudistaa käyttöliittymänsä
Uuden oppimisen vaatimus rassaa digityössä
Ensimmäinen kolmoisakkreditoitu coaching-ohjelma Suomessa
Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin keskiössä uudistuminen
Tutkimus: Kesätyö vahvistaa nuorten luottamusta tulevaisuuden työllistymiseen
Löydä vahvuuksia, treena voimavaroja
Unihäiriöitä voidaan vähentää hyvällä johtamisella ja hyvillä työoloilla
Työn ja hyvinvoinnin tulosfoorumi
Henkilöstöpäällikkö suoritti johtamisen erikoisammattitutkinnon Edupolissa
Oikotie työpaikat avasi työpaikkailmoittelun verkkokaupan