on henkilöstöosaamisen ammattilaisille suunnattu lehti, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen, hyvinvointiin ja muutoksen edistämiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita.
Lue e-lehti

HR viesti 5/2018

August Associates Oy:n liikkeenjohdon konsultti Tero Tiitun viime vuonna ilmestynyt diplomityö 'Suomalainen tiimityö joukkuehuippu-urheilussa ja mitä voimakkaan keskinäisen riippuvuuden tiimit voisivat siitä työelämässä oppia' herätti mediassa ansaittua mielenkiintoa - urheilun ja tiimien dynamiikkaa läpivalaisi nyt "sisäpiiriläinen", jolla on analyyttinen mielenlaatu ja kyky tehdä oivalluksia. Pohdimme miltä henkilöstöjohtamisen tulevaisuus näyttää digitaalisena ja miten uusista mahdollisuuksista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Kerromme myös miksi eettisen yrityskulttuurin rakentaminen kannattaa. Lehdessä käsittelemme myös muun muassa organisaatiomuutoksen työkaluja, työvaatetusta osana brändiä ja miten palautteen antamisessa voisi kehittyä.

lue lehti » | sisällysluettelo » | lataa pdf-versio lehdestä (15 Mb)  »
Tilaa!

 

Elina Koskinen
HRx -tapahtuman markkinointipäällikkö, Talentum Events


 


Miten saat panostukset HR:n tuottamaan paremmin?

Kiinnostus henkilöstön analytiikkaa ja datalla johdettua HR:ää kohtaan kasvaa maailmanlaajuisesti kovaa vauhtia. Vaikka viimeaikaisten tutkimusten (IBM, Deloitte, i4CP & EIU/SHRM) mukaan HR-analytiikkaa on alettu hyödyntämään yrityksissä enenevissä määrin, on kehittämisen varaa vielä paljon. Analytiikkaan vaadittavat taidot ja osaaminen ei ole perinteisesti ollut HR-ammattilaisten ydinosaamista ja tästä syystä useille HR-osastolle analytiikan laajempi hyödyntäminen vaatii kulttuurin muutosta sekä uutta asennetta ja ajattelutapaa.

Numeroiden merkitys korostuu, kun pitää perustella päätöksiä ja investointeja johtoportaalle. Se on selvää että oikeilla ja tehokkailla HR-ratkaisuilla on iso vaikutus suoraan tulokseen, mutta välillä emme onnistu esittämään asiaamme riittävän konkreettisesti, numeroina.

Talentum Events ja HENRY ry järjestävät yhteistyössä uudenlaisen, vuoden suurimman HR-alan tapahtuman HRx:n Helsingin Messukeskuksessa 27.10.2016. Tapahtuma haastaa HR-ammattilaiset vuosittain ison x-teeman ympärillä – tänä vuonna tapahtumassa pureudutaan rohkeasti ja inspiroivasti HR:n numeroina!

Miten panostukset HR:n saadaan tuottamaan paremmin? Entä miten pystyt parantamaan liiketulosta HR:n avulla? Miten nostaa HR tukifunktiosta proaktiivisesti ratkaisemaan liiketoiminnan pullonkauloja? Pitäisikö HR-johtajan tulla liiketoiminnasta? Millainen organisaatiorakenne vie yrityksesi seuraavalle vuosikymmenelle? Mm. näihin kysymyksiin haetaan vastauksia, ideoita ja ennen kaikkea konkreettisia työkaluja alan kiinnostavimpien kansainvälisten ja kotimaisten asiantuntijoiden johdatuksella.

Tapahtuman keynote-puhujana on Thinkers50 listauksessa neljästi maailman 50 vaikutusvaltaisimman bisnesajattelijan joukkoon nimetty, Suomessa ensimmäistä kertaa kuultava, Tamara Erickson. Hallitusammattilainen Anne Korkiakoski kertoo benchmarking-tyyppisessä puheenvuorossa, miten markkinointi on markkinoinut markkinoinnin funktiota sekä yritysten sisällä että jopa valtakunnalliseen agendaan. Esityksessä kuullaan, miten ns. tukifunktioita ja niiden vaikuttavuutta voidaan ”myydä” ja perustella yrityksen johdolle ja päättäjille. Lisäksi puhumassa kuullaan intohimoinen, kansainvälisesti arvostettu, johtamisen guru ja menestynyt kirjailija Niels Pflaeging sekä yli kaksikymmentä vuotta viidellä eri mantereella kulttuurista opettanut maineikas puhuja, kirjailija ja luennoitsija Gert Jan Hofstede. HR-analytiikan huippuosaaja David Green pureutuu käytännönläheisessä ja interaktiivisessa puheenvuorossa siihen miten pääset alkuun numeroiden hyödyntämisessä - mihin keskittyä, miten välttää yleisimmät sudenkuopat ja kuinka pystyt parantamaan liiketulosta analytiikan avulla.

Ilmoittautuminen Suomen kiinnostavimpaan HR-ammattilaisten kohtaamispaikkaan on nyt käynnissä - lue lisää tapahtumasta, katso päivän koko ohjelma ja varaa paikkasi täältä!


HR viesti on myös Facebookissa! »»

PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »